Klaassen Kweens GIF Scheidingsmediation

Scheidingsmediation en Familierecht

Het einde van een relatie heeft vele gevolgen voor u als partners en voor eventuele kinderen. Zowel tijdens een scheidingsmediation als bij de begeleiding van één van de partners in de (echtscheidings)procedure zal gezocht worden naar een zo goed mogelijke basis voor een nieuwe toekomst. Wij zorgen samen met u dat u over alle informatie beschikt die u nodig hebt om beslissingen te kunnen nemen in het kader van de (echt)scheiding en over de gevolgen daarvan.

Het is meestal in het belang van een ieder dat de gevolgen van de scheiding in goed onderling overleg worden geregeld. Wanneer wij voor een van de (ex-)partners optreden, proberen wij een inhoudelijke procedure bij de rechtbank waarbij de (ex-)partners als tegenpartijen tegenover elkaar komen te staan, zoveel als mogelijk te vermijden. Lukt dat niet, weet u dan verzekerd van zeer strijdbare en ervaren advocaten.

Kinderen
Bij het treffen van regelingen kijken wij uiteraard ook naar de belangen van de kinderen. Zij hebben immers geen eigen advocaat die hun belangen verwoordt. Zo nodig praten wij met hen. Dit wordt vaak door de kinderen als heel prettig ervaren.

Mediation
Waarom mediation de voorkeur heeft boven het regelen van de scheiding waarbij de partners ieder een eigen advocaat hebben.

Tijdens een mediation is er veel meer ruimte om te werken aan de onderlinge communicatie. Bij veel scheidingen zijn kinderen betrokken. In dat geval moeten de (ex-)partners na de scheiding door als ouders. Dit is vaak erg lastig. Als ouder wilt u het beste voor uw kind(eren) en daar hoort ook de andere ouder bij. Echter, omgaan met die andere ouder is tijdens en na de scheiding vaak lastig door alle emoties die gepaard gaan met een scheiding en hetgeen aan de scheiding vooraf ging. Onze ervaring is dat tijdens een mediation regelmatig positieve doorbraken in de onderlinge verstandhouding worden bereikt die niet zouden zijn bereikt wanneer de (ex-)partners ieder een eigen advocaat hebben. Zeker wanneer er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, heeft mediation derhalve de voorkeur.

Eigen advocaat
Ook wanneer u niet kiest voor mediation, dan kunt u zich laten bijstaan door een van de ervaren advocaten van Klaassen Kweens Advocaten. Als het juridisch conflict en de gang naar de rechtbank niet te vermijden zijn, kunt u rekenen op advocaten die gedreven, betrokken maar ook voldoende kritisch ten opzichte van de eigen positie (uw positie), proberen het beste resultaat te bereiken.

scheidingsmediation,
familierecht,
en letselschade.

Oranjesingel 27
6511 NN Nijmegen
info@klaassenkweens.nl
t. 024-324 61 00
f. 024-324 61 09